La nit de sant Joan 🎆



Hola Laiuskis, sóc la Laia.

Avui com molt be sabeu és el dia de Sant Joan.

Tinc una pregunta per vosaltres, que fareu aquesta revetlla? Amb qui la passareu?

Us explico d'on ve lo de la nit de Sant Joan també anomenada popularment com la Nit del Foc, la Nit de les Bruixes o la Nit del Ros, i que es celebra arreu dels Països Catalans. És una nit màgica on el què es celebra és el solstici d'estiu, amb dos dies de retard. Aquesta nit es tiren petards i també a les platges es fan fogueres, es celebren costums i simbòls antics: el foc purificador, els banys de mitjanit, les herbes de Sant Joan, les cançons, el ball o els guariments i alguns rituals màgics. No és gens clar quan comença i on aquesta celebració. Prové d'una tradició força antiga i podria tenir com a mínim més de 5 segles.

Aquestes fotogarfies que us deixaré a continuació són de l'any passat. També us vull dir que espero que ho passeu molt be ja que és una festa molt divertida, per poder estar amb els amics i colles.

Jo us recomano anar a alguna platja per la nit, si esta molt be, i quant mires i veus totes les fogueres, petards, focs... és molt bonic. 

Bona revetlla Laiuskis!!! 

#bonanitibondia 

#santjoan #petards

Comentaris

  1. Hi ha una tradició antiga a Catalunya, que diu que la nit de bruixes, la nit de Sant Joan si es posa flors en remull i amb aquesta aigua que passa la nit et rentes la cara seras sempre jove i s'endurà els desencerts.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Acudits de l'Alexa 📻